Dodon a spus cît vin a exportat Moldova în UE și în CSI

Dodon a spus cît vin a exportat Moldova în UE și în CSI

În anul 2017, Moldova a livrat circa 138 de milioane de litri de vin pe piețele tradiționale din țările CSI și 76,9 milioane de litri pe piețele Uniunii Europene.


Acest fapt a fost menționat de către președintele Moldovei, Igor Dodon, particitînd la Expoziția internațională specializată de vinuri „Expovin Moldova – 2018” și la Concursul internațional de degustare a vinurilor și băuturilor alcoolice „Black Sea Region Wines&Spirits Contest-2018”, relatează Noi.md.


La eveniment au participat circa 92 de producători din 12 ţări, precum România, Ucraina, Georgia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Italia, Spania, Belarus, Azerbaidjan, Canada ș.a.


„Asemenea evenimente sînt importante nu doar pentru participanţi, ci şi pentru Republica Moldova. Este cunoscut faptul că ţara noastră se distinge prin vaste tradiţii în domeniul viticulturii şi vinificaţiei, tradiţii transmise din generaţie în generaţie”, a subliniat șeful statului.


Igor Dodon a menționat că în Republica Moldova activează circa 100 de întreprinderi de producere a vinului din struguri, iar pe parcursul ultimilor ani, este înregistrată o creştere stabilă a volumului de exporturi de vinuri din struguri. Totodată, pe parcursul anului 2017, pe pieţele tradiţionale din CSI au fost exportate 138 de milioane de litri de vin, iar pe pieţele ţărilor Uniunii Europene – 76,9 milioane de litri. În ultima perioadă exporturile de vin spre ţările CSI au crescut cu 16%.


Președintele le-a urat participanților expoziției şi ai concursului de degustare mult succes, schimb eficient de experiență şi noi realizări.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load