COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a juns la o înțelegere cu Kozak privind noile „autorizații” pentru transportul mărfurilor moldovenești

Dodon a juns la o înțelegere cu Kozak privind noile „autorizații” pentru transportul mărfurilor moldovenești

Federația Rusă va emite urgent 500 de permise suplimentare („autorizații”) pentru transportarea mărfurilor moldovenești în Rusia tranzitînd teritoriul Ucrainei.

Despre acest lucru a anunțat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, menționînd că aceasta este o măsură de urgență care are drept scop deblocarea situației care a apărut în rîndul exportatorilor noștri în ultimele zile, dar este nevoie de desfășurat urgent negocieri la nivelul ministerelor de profil pentru a asigura livrarea neîntreruptă a mărfurilor moldovenești în Rusia pînă la sfîrșitul acestui an.

Potrivit șefului statului, la un asemene acord privind acordarea Moldovei a 500 de „autorizații” suplimentare pentru transportul mărfurilor moldovenești în Rusia pe teritoriul Ucrainei s-a în cadrul convorbirii sale telefonice cu viceprim-ministrul Federației Ruse, reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea comerțului și relațiilor economice cu Moldova, Dmitri Kozak.


Igor Dodon a exprimat o mare recunoștință partenerilor ruși pentru acordarea de ajutor țării noastre. El a amintit că reluarea transportului mărfurilor moldovenești prin Ucraina în Rusia și anularea taxelor de import din partea Moscovei la cinci tipuri de produse a devenit posibilă datorită înțelegerii personale dintre președinții Rusiei și Moldovei în 2018.

În același timp, președintele Republicii Moldova a spus că mizează pe o implicare mai activă a ministerului moldovean de profil în soluționarea unor astfel de probleme. El a menționat că ajutarea producătorilor moldoveni este o sarcină comună a întregii conduceri a țării.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load