TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a avut o ședință cu Guvernatorul BNM și Ministrul Finanțelor (VIDEO)

Dodon a avut o ședință cu Guvernatorul BNM și Ministrul Finanțelor (VIDEO)

Președintele Igor Dodon a prezidat o ședință de lucru cu participarea Guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și Vice-prim-ministru, Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță.

Oficialii au discutat modul în care se realizează indicațiile Președintelui țării legate de soluționarea problemelor care persistă în activitatea agenților economici din regiunea transnistreană și relațiile acestora cu băncile comerciale din Republica Moldova, transmite Noi.md cu referire la a-tv.md.

Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a făcut cunoscute detalii privind aplicarea unui posibil mecanism de utilizare a monedei naționale ca mijloc de plată între agenții economici din regiunea transnistreană și băncile comerciale din Republica Moldova.

În context, s-a remarcat că măsurile propuse vizează eliminarea riscurilor privind spălarea banilor, în conformitate cu obligațiile internaționale asumate de Republica Moldova.

Părțile au fost unanimi în opinia privind necesitatea continuării dezbaterii acestei probleme în cadrul Grupului de lucru pentru măsurile de consolidare a încrederii, cu participarea experților din Chișinău și Tiraspol.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load