TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Discuții la Guvern despre pericolul coronavirusului: Cît de pregătite sînt autoritățile

Discuții la Guvern despre pericolul coronavirusului: Cît de pregătite sînt autoritățile

Membrii Guvernului au discutat astăzi despre nivelul de securitate în țară, în legătură cu răspîndirea la nivel internațional a coronavirusului, notează Noi.md.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că situația la acest capitol este menținută sub control, iar în caz de îmbolnăviri suspecte specialiștii sînt gata să intervină prompt. Funcționara a precizat că autoritățile de la Chișinău colaborează cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a fi la curent cu cele mai recente evoluții ale virusului și metodele de tratament.


Totodată, Agenția Națională pentru Sănătate publică asigură funcționarea 24/24 a centrului operațional de urgență pentru a gestiona orice situație la necesitate.

„Toate instituțiile medico-santiare publice sînt asigurate cu stocuri necesare de medicamente pentru tratarea gripei și infecțiilor respiratorii acute. Sîntem în colaboare cu laboratoarele internaționale din regiune, în caz de necesitate probele vor fi transmise spre examinare celor mai competenți specialiști. Noi la rîndul nostru dispunem de specialiști calificați în domeniul respectiv”, a declarat Dumbrăveanu la ședința Guvernului.

Au fost adoptate și o serie de măsuri în comun cu Poliția de Frontieră pentru a semnala cazurile suspecte de îmbolnăvire cetățenilor care traversează frontiera.

„Ținem la control situația epidemiologică pe aspectul de gripă și infecții respiratorii. În conlucrare directă cu Organizația Mondială a Sănătății, mai multe materiale informaționale vor fi diseminate”, a adăugat ministrul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load