COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Directorul companiei care a privatizat „Air Moldova” a părăsit țara pe 12 septembrie

Directorul companiei care a privatizat „Air Moldova” a părăsit țara pe 12 septembrie

Ministerul de Interne i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei parlamentare care analizează privatizările, prin care informează că directorii celor două companii care au privatizat „Air Moldova” nu se află pe teritoriul R. Moldova și nu pot fi aduși forțat la audierile deputaților.

Potrivit datelor oferite de MAI, directorul companiei „Civil Aviation Group”, Dzinters Pomers a părăsit teritoriul R. Moldova pe 12 septembrie curent, iar directorul „Blue Air”, Oana Petrescu, nu a fost în R. Moldova din toamna anului 2016.

„Prin această scrisoare, MAI confirmă faptul că aceste persoane nu vor veni la audieri. Cred că și fără acești martori grupul de lucru a făcut o muncă extraordinară”, a declarat astăzi deputatul Igor Munteanu, la prezentarea rapoartelor preliminare privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și privatizarea companiei „Air Moldova”.


Experții au prezentat mai multe argumente care ar putea sta la baza rezilierii contractului de concesiune a aeroportului și au enumerat mai multe nereguli care au fost admise de reprezentanții statului la organizarea concursului și desemnarea companiei „Avia Invest” drept câștigătoare.

În cazul „Air Moldova”, grupul de lucru a stabilit că a fost un management defectuos la companie, cu scopul de a o falimenta și a o scoate la privatizare. Și aici au fost identificate încălcări de procedură la privatizare.

Comisia de anchetă va prezenta în cel mult zece zile, în plenul Parlamentului, cele două rapoarte în cazul privatizării „Air Moldova” și concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load