COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova apreciază colaborarea excelentă cu Guvernul Chicu

Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova apreciază colaborarea excelentă cu Guvernul Chicu

Premierul Ion Chicu a avut o întîlnire cu Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi.

În cadrul ședinței a fost evaluată etapa de implementare a unor proiecte finanțate de Banca Mondială. A fost examinată evoluția proiectului pentru modernizarea serviciilor publice, cu un buget de 20 milioane de dolari și perioada de implementare 2018-2023. Autoritățile sînt în termen cu realizarea acțiunilor planificate în foaia de parcurs.

Ministrul Anatol Usatîi a informat despre mersul implementării proiectului menit să îmbunătățească infrastructura drumurilor locale. Valoarea proiectului este de 80 milioane dolari și perioada de implementare 2016-2021. Proiectul este realizat în proporție de 60%.

A fost discutat Planul național de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anul 2020, aprobat recent de Guvern. Executivul intenționează să dezvolte infrastructura de supraveghere a traficului rutier și monitorizarea video a locurilor pentru a spori nivelul securității publice.


Un proiect nou susținut de Banca Mondială vizează siguranța aprovizionării cu apă. Proiectul e axat pe 3 componente: asigurarea accesului la apă potabilă și canalizare, tranziția la agricultura de valoare înaltă și protecția mediului. Bugetul proiectului este de 55 milioane de dolari și perioada de implementare 5-6 ani. Proiectul urmează a fi aprobat la bordul Băncii Mondiale din luna martie 2021.

După întrevedere, Directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi, a scris pe pagina sa de Facebook că întrevederea a fost una foarte productivă și că apreciază colaborarea excelentă cu guvernul condus de Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load