Detaliul important care merită atenție înainte de a lua un credit

Detaliul important care merită atenție înainte de a lua un credit

Dobînda anuală efectivă (DAE)reprezintă cel mai util criteriu pentru a compara ofertele de credite ale băncilor. Potrivit legii creditului de consum, DAE trebuie să exprime costul total al creditului.Un sfat prețios pentru persoanele fizice și juridice, atunci cînd decid să ia un credit din băncile moldovenești. Potrivit specialiștilor, înainte de a semna contractul de credit, este important să verificăm minuțios dobînda anuală efectivă care ar putea fi mai mare decît rata anunțată a creditului.


Rata DAE poate fi mai mare decît rata anunțată a creditului, ținînd cont de comisioane și alte taxe bancare. Rata DAE este adevărata rată de împrumut și trebuie să fie compatibilă cu veniturile familiei pentru a evita capcana supraîndatorării.


Dobînda anuală efectivă include toate costurile pe care le implică un credit: dobînda anuală, costul asigurării, comision de analiză dosar, taxele de administrare (lunare sau anuale), fie că este vorba despre o sumă fixă, fie că se referă la un procentaj din soldul creditului rămas de achitat.


DAE reprezintă cel mai util criteriu pentru a compara ofertele de credite ale băncilor. Potrivit legii creditului de consum, DAE trebuie să exprime costul total al creditului. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load