COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Despre ce a discutat Igor Dodon cu Prim-ministrul Republicii Singapore la Erevan

Despre ce a discutat Igor Dodon cu Prim-ministrul Republicii Singapore la Erevan

În cadrul vizitei de lucru la Erevan, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întîlnit cu Prim-ministrul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong, invitat la summit-ul Uniunii Economice Eurasiatice pentru a semna Acordul de Liber Schimb între UEEA și Singapore, transmite Noi.md.

Potrivit serviciului de presă al președintelui, în cursul dialogului, Igor Dodon a apreciat rezultatele remarcabile obținute de această țară în domeniul dezvoltării umane și competitivității, Singapore fiind la acest capitol în topul celor 10 țări în ratingul mondial. De asemenea, șeful statului a reiterat interesul Republicii Moldova pentru preluarea experienței Singapore în dezvoltarea economiei naționale, inclusiv a sectorului IT, sistemului financiar-bancar, infrastructurii etc.

În aceeași ordine de idei, Președintele țării a menționat importanța atragerii investițiilor singaporeze în economia Moldovei, reieșind din succesele acestei țări în domeniul dat. În context, Igor Dodon a adresat o invitație oficialilor din Singapore și reprezentanților mediului de afaceri să participe la un eveniment economic foarte important din țara noastră – Moldova Business Week 2019, care va avea loc la Chișinău, la 13-15 noiembrie curent.


Totodată, șeful statului a pledat pentru intensificarea dialogului politic prin efectuarea unor vizite reciproce la nivel de executiv. Președintele Republicii Moldova a adus mulțumiri Prim-ministrului pentru organizarea prin intermediul Ministerul Afacerilor Externe al acestei țări, a programelor de perfecționare continuă, inclusiv pentru specialiștii din RM din cele mai diverse domenii.

Pe finalul întrevederii, Igor Dodon l-a invitat pe domnul Lee Hsien Loong să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova, precum și a acceptat invitația de a întreprinde o vizită la Singapore, în anul 2020.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load