COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Deputaţii au făcut modificări în 22 de legi

Deputaţii au făcut modificări în 22 de legi

Deputaţii au votat un proiect ce impune modificări în 22 de legi. Modificările au menirea de a consolida mecanismele de implementare eficientă a sistemului de control financiar public intern, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, modificările au scopul de a aduce în concordanță noțiunile utilizate în Legea privind controlul financiar public intern. Astfel, noțiunile ”management financiar și control”, ”declarație privind buna guvernare” și ”unitate de audit intern” vor fi substituite cu noțiunile ”control intern managerial”, ”declarație de răspundere managerială” și, respectiv, ”subdiviziune de audit intern”.

Tot în şedinţa aleşii poporului au decis revenirea la vechile prevederi legislative ce vizau răspunderea pentru riscurile cauzate de obiecte industriale periculoase. Astfel, suma de răspundere pentru eventualele prejudicii se va stabili în baza rezultatelor evaluării riscului, iar la transportarea substanțelor periculoase prin localități mărimea sumei asigurate se va stabili pornind de la prejudiciile maxime posibile în caz de avarie sau de accident al mijlocului de transport.


De asemenea, mărimea sancțiunilor va fi redusă la 15-30 de unități convenționale pentru persoanele cu funcții de răspundere, cu amenda aplicată persoanei juridice care să fie de 48-60 de unități contravenționale. În termen de 9 luni de la publicarea noilor prevederi legale, Guvernul va adopta actele normative privind reglementarea mecanismului de stabilire a sumelor asigurate, în funcție de riscurile specifice contractului de asigurare pentru obiectele industriale periculoase.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load