TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Demonopolizarea pieței metalelor uzate, în atenția Guvernului

Demonopolizarea pieței metalelor uzate, în atenția Guvernului

Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina evoluția procesului de demonopolizare a pieței metalelor uzate.

La ședință a participat ministrul Anatol Usatîi, secretarul de stat Iulian Postică, responsabili din cadrul ANTA și ASP și companiile licențiate pentru activitățile de colectare și comercializare a metalelor uzate, cu excepția companiei care a deținut monopolul în trecut.

„Vom elimina orice monopol care împiedică dezvoltarea competitivă a business-ului. Vrem să știm ce probleme confruntați și cum putem îmbunătăți condițiile de activitate”, a menționat premierul Ion Chicu, scrie unimedia.info.


Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi a informat despre faptul că MEI a examinat problemele din domeniu pe tot lanțul de colectare - transport - comercializare, pentru a cunoaște elementele ce pot fi îmbunătățite.

De asemenea, conducerea ANTA a anunțat că ia măsuri pentru prevenirea presiunilor din partea inspectorilor asupra companiilor de transport, inclusiv prin implementarea unui set de proceduri menite să combată corupția în cadrul structurii.

Participanții la ședință au menționat creșterea costului metalelor uzate după implementarea acțiunilor de demonopolizare. Totodată, reprezentantul unui operator licențiat a declarat că există cazuri de presiune din partea fostului monopolist asupra vînzătorilor, transportatorilor și cumpărătorilor metalelor uzate. Șeful Executivului a solicitat probe și a asigurat că pe fiecare caz probat autoritățile competente vor întreprinde măsuri hotărîte.

Ion Chicu a menționat că este necesar să fie urmărită proveniența metalelor, pentru a preveni furturile intenționate a acestora pentru a le vinde ca uzate.

Prim-ministrul a dispus formarea unui grup de lucru care va colecta problemele și va identifica soluții pentru ele, asigurînd respectarea cadrului legal național, în special respectarea cerințelor menite să protejeze drumurile naționale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load