COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Situația bugetară la capitolul venituri s-a stabilizat

Declarație: Situația bugetară la capitolul venituri s-a stabilizat

Situația bugetară la capitolul venituri s-a stabilizat, în luna iunie fiind înregistrate încasări la bugetul public național cu 300 de milioane de lei mai multe decît în iunie 2019.

Sînt asigurări venite din parte prim-ministrului. Ion Chiciu a menționat la emisiunea Puterea a Patra la N4 că indicele demonstrează că „economia lucrează”.

„În luna iunie, așa cum am presupus în mai, noi am stabilizat situația bugetară la venituri. Este prima luna din aprilie încoace cînd veniturile bugetului public național nu sînt mai mici decît luna similară din anul trecut, transmite agora.md.


Ba mai mult, în iunie 2020 noi avem cu 300 de milioane de lei mai multe încasări la bugetul public național decît în iunie 2019. Am avut această dinamică în ianuarie, februarie și acum iar”, a spus premierul Ion Chicu.

Șeful Cabinetului de miniștri a făcut comparație cu luna aprilie cînd încasările au fost cu 960 de milioane de lei mai puține decît perioada similară a anului 2019.

Tendința pozitivă, susține premierul, a revenit la etapa de pînă la pandemie, așa cum în ianuarie și februarie în total au fost creșteri cu 800 de milioane mai mult decît în primele două luni ale anului precedent.

Situația ar fi influențată, crede Chicu, de restabilirea activităților economice. „Asta vorbește indirect și de activitățile economice, pentru că încasările sînt din impozite care le plătește economia. Dacă nu lucra economia nu avea de unde să achite aceste impozite.

Plus la asta, am avut discuții cu președinți de bănci comerciale care mi-au spus că volumul tranzacțiilor, pe conturile agenților economici a revenit la cel avut pînă la pandemie”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă acești bani n-ar veni de fapt din restanțele din aprilie și mai, șeful Executivului a menționat: „Dacă nu se restabileau activitățile economice, cine avea să achite în iunie, chiar dacă erau restanțe din aprilie-mai? Faptul că au achitat acești bani vorbește că economia lucrează”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load