COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: Cioclea a părăsit BNM mai devreme din cauza refuzului de a-i ajuta pe Candu și Plahotniuc

Declarație: Cioclea a părăsit BNM mai devreme din cauza refuzului de a-i ajuta pe Candu și Plahotniuc

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei Sergiu Cioclea și-a părăsit funcția înainte de termen pentru că a refuzat să-i ajute pe fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc și Andrian Candu.

Acest lucru a fost publicat pe de canalul Telegram NEVELEHOV.

„În contextul declarației de ieri a lui Platon precum că „arhitectul furtului miliardului” este Andrian Candu, informația că Cioclea și Candu ar fi avut la un moment dat un conflict deschis (Cioclea l-a trimis direct pe Andrian Ilici) a căpătat nuanțe noi. Cioclea a refuzat să blocheze activitatea FinComBank și Energbank și să-i ajute, astfel, pe Candu și Plahotniuc să preia ambele bănci, pe care acest cuplu demult a pus ochiul.


De asemenea, Cioclea, a spus că nu a vrut să înregistreze firma bulgară a raider-ului și prietenul lui Plahotniuc Ognyan Donev „Doverie United JSC” în calitate de cumpărător de acțiuni ale băncii Moldindconbank de la Platon (să legalizeze furtul, haideți să nu pierdem tmpul).

Armașu a acceptat inițial toate condițiile de lucru cu Candu și a fost numit în funcția de șef al Băncii Naționale fără concurs (!). Am fi naivi dacă ne-am aștepta ca Armașu să contribuie la dezvăluirea schemelor de sustragere a miliardului din sistemul bancar moldovenesc. Aici trebuie să acționăm, iar Platon, spre deosebire de multe persoane, știe să facă acest lucru”, susține autorul canalului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load