Declarație: Autoritățile Moldovei au o șansă reală să reîntoarcă Aeroportul Chișinău

Declarație: Autoritățile Moldovei au o șansă reală să reîntoarcă Aeroportul Chișinău

Noile autorități ale Moldovei au o șansă reală să reîntoarcă Aeroportul Internațional Chișinău, precum și să-l impună pe actualul concesionar al acestuia să achite o amendă enormă. 


Opinia aparține deputatului în Parlament din partea Partidului Socialiștilor, politologului Boris Țîrdea, relatează Noi.md. 


El a explicat că la 20 iunie 2019 fostul director al MoldATSA Sorin Stati a declarat că prin Aeroportul Chișinău a trecut contrabanda de chihlimbar: pînă la 8 tone pe lună și conducerea Aeroportului și, respectiv, concesionarul „Avia Invest” cunoștea despre această schemă.


„Acest lucru înseamnă că firma care a luat Aeroportul în concesiune, a participat conștient la contrabanda de chihlimbar. Sau, cel puțin, a acoperit această schemă ilegală. Iar acest lucru înseamnă că această firmă a cauzat un prejudiciu enorm imaginii Moldovei la nivel internațional, a încălcat condițiile acordului privind concesiunea, a participat direct sau indirect la activitatea ilegală”, a menționat Țîrdea. 


În opinia lui, ținînd cont de condițiile dubioase de organizarea a licitației, neîndeplinirea de către firmă a angajamentelor investiționale, numeroasele plîngeri pe nivelul deservirii, prețuri înalte la bilete și deservire (cele mai înalte în regiune), statul pur și simplu este obligat să rezilieze contractul. „Și nu doar să rezilieze, ci și să-l impună pe concesionar să achite amenzi enorme pentru cauzarea unui prejudiciu ireparabil imaginii țării”, a scris deputatul pe pagina sa de pe o rețea de socializare. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load