COVID-19 în MOLDOVA

Declarație: Agrarienii vor doar să „mulgă ”statul

Declarație: Agrarienii vor doar să „mulgă ”statul

Agrarienii au dreptul să iasă la mitinguri. Dar, din păcate, ei nu întotdeauna înțeleg că sînt folosiți în scopuri politice, înaintînd cereri dificile, și vor doar să „mulgă” statul.

Această opinie a fost exprimată într-un comentariu pentru eNews de către deputatul în Parlamentul moldovean din partea PSRM Grigore Novac.

„Eu zic să ne schimbăm cu rolurile. Să-l numim pe domnului Slusari ministru al Agriculturii și ne uităm la comportamentul lui. Va continua el să insiste pe compensații în valoare de 3 mii la hectar, sau poate 10 mii?", s-a întrebat deputatul.


El este ferm convins că dacă faci o promisiune trebuie să dispui de o acoperire financiară.

„Știu cîțiva lideri din sate, să dea Domnul să trăim așa. De ce, de exemplu, în anii buni ei nu ies cu inițiativa de a aloca mai multe cereale în Fondul de rezervă al țării sau să le dea cotașilor încă cîte 100 kg de grîu și porumb. Și de ce agrarienii nu vin cu o inițiativă de a-și asigura culturile? ”, a întrebat Grigore Novac.

„Ei doresc doar să mulgă statul de bani și totul este în regulă. Există și alte mecanisme. Băncile le pot acorda o perioadă de grație pentru împrumuturi. Dar nu. Nu doresc decît compensații pentru daune din partea statului", a spus parlamentarul din partea PSRM.

Grigore Novac a amintit că și în anul trecut a fost secetă.

„Cabinetul Sandu era la putere. Și de ce atunci domnul Slusari nu a inițiat proteste? Iar acum arată cu degetul. Guvernul a alocat deja 100 de milioane, apoi alte 100 de milioane din Fondul de rezervă. Bineînțeles că seceta este o problemă comună. Dar în toate țările este normal să fii asigurat. Pentru a trăi în acest stat, trebuie să faci ceva și pentru el. Nu trebuie să crezi că doar el îți datorează. Și așa este dificil: e pandemie, criză economică în toate sectoarele. Doi ani de secetă. Nu avem cu ce să acoperim pierderile, nu avem rezerve de petrol și aur”, a declarat parlamentarul din partea PSRM.

Grigore Novac regretă că aceste persoane sînt folosite în acest fel.

„Chiar dacă substitui o persoană responsabilă, oricum nimic nu se va schimba”, s-a arătat convins el.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load