TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Decizia Guvernul va permite instanței să anuleze contractul de concesiune a Aeroportului - declarație

Decizia Guvernul va permite instanței să anuleze contractul de concesiune a Aeroportului - declarație

Comisia de anchetă salută decizia Guvernului privind abrogarea celor patru hotărîri adoptate pe marginea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

„Este o decizie corectă și legală a statului, care va permite în continuare ca instanța de judecată să decidă asupra anulării contractului de concesiune”, se arată într-o declarație a președintelui comisiei, Igor Munteanu.


„Competența de a judeca orice fel de litigii aparține exclusiv instanțelor de drept ale RM. Sperăm că Guvernul RM va acționa în consecință prin depunerea unei acțiuni civile privind anularea contractului de concesiune, instituind ulterior un control responsabil asupra gestionarii activelor statului, sub controlul direct al instanței de judecată sau al Guvernului RM”, se spune în comunicat.

Totodată, comisia de anchetă se declară mulțumită de faptul că demersurile sale au fost luate în considerare, materializîndu-se prin acțiuni concrete din partea procuraturii prin aplicarea sechestrrului pe cotele părți deținute în capitalul social al companiei Avia Invest, blocînd cumpărarea acestora în anumite jurisdicții offshore, printr-o bună coordonare cu acțiunile guvernului.

„Ne vom lupta și mai departe pentru ca proprietățile statului să fie protejate și administrate în folosul cetățenilor, în mod transparent și legal”, se mai arată în declarația publicată de Igor Munteanu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load