TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

De unde trimit muncitorii imigranți cei mai mulți bani în Moldova?

De unde trimit muncitorii imigranți cei mai mulți bani în Moldova?

Cele mai mari volume de transferuri vin în Moldova, prin intermediul băncilor în favoarea persoanelor fizice din țara noastră, din țările Uniunii Europene, care reprezintă aproape jumătate din totalul mijloacelor transferate, însă lider printre toate țările după volumul acestor transferuri rămîne a fi Rusia, transmite Noi.md.


Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, în special, Conform provenienței geografice, transferurile în favoarea persoanelor fizice provin din următoarele trei zone: din UE - o pondere de 46,3 la sută, din CSI - o pondere de 22,5 la sută și din restul lumii - o pondere de 31,2 la sută.


În distribuția pe state a provenienței transferurilor în favoarea persoanelor fizice sînt de remarcat transferurile din Rusia cu o pondere de 21,4 la sută (21,25 mil. USD) din total, fiind în scădere cu 6,3 puncte procentuale comparativ cu august 2018.


Transferurile din Israel au constituit 18,26 mil. USD, Italia - 12,03 mil. USD, Germania – 8,18 mil. USD, SUA - 7,95 mil. USD, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord - 6,51 mil. USD, Franța - 4,96 mil. USD, Irlanda -,68 mil. USD, România - 1,63 mil. USD, Spania –1,50 mil. USD, Cehia - 1,44 mil. USD, Portugalia –1,36 mil. USD, Polonia - 1,16 mil. USD, Turcia –0,89 mil. USD,


Transferurile din alte state au constituit suma de 10,58 mil. USD.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load