De ce bărbații din Moldova au salarii mai mari decît femeile

De ce bărbații din Moldova au salarii mai mari decît femeile

O femeie din Republica Moldova trebuie să lucreze cu o lună și 20 de zile mai mult pentru a obține același venit salarial anual ca un bărbat.


Declarația a fost făcută de către membrii Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, potrivit datelor statistice, în anul 2017, pierderea salarială a unei femei era de aproximativ 12.133 lei.


„În anul 2017, diferența salarială dintre femei și bărbați a constituit 13,5%. Această cifră reprezintă diferența dintre salariul mediu al femeilor și salariul mediu al bărbaților pe întreaga economie. În anul 2017, o femeie angajată a pierdut 12.133 lei. Altfel spus, în anul 2017 o femeie angajată în sectoarele unde salariul mediu al bărbaților este mai mare decît salariul mediu al femeilor, a avut un venit salarial cu 12.133 lei mai mic decît venitul salarial al unui bărbat”, a declarat Natalia Covrig.


Experta susține că diferența salarială crește odată cu mărimea salariului din diferite sectoare:


„În sectoarele unde salariul mediu este de peste 10.000 de lei, diferența dintre salariile femeilor și cele ale bărbaților este de peste 50%.  Femeile foarte rar se regăsesc în poziții de top management. În anumite companii există o politică salarială discriminatorie. În momentul în care angajații nu cunosc care ar fi plafonul salarial, se comit anumite ilegalități”.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load