Datornicii aflați peste hotare nu scapă de Fisc

Datornicii aflați peste hotare nu scapă de Fisc

Serviciul Fiscal de Stat anunță despre noi norme și proceduri ce țin de realizarea schimbului de informații fiscale cu administrațiile fiscale străine.


Este vorba de următoarele obligații fiscale: impozitul pe venitul persoanelor fizice şi juridice, contribuțiile de asigurări sociale de stat, impozitul pe bunurile imobiliare, taxa pe valoarea adăugată, accizele, taxele rutiere, taxele pentru resursele naturale, taxele locale.


Serviciul Fiscal de Stat are dreptul să solicite de la administrațiile fiscale străine informații cu caracter fiscal despre contribuabilii din Republica Moldova și din străinătate, în funcție de necesitatea stabilită în cadrul controalelor fiscale.


Schimbul de informații este reglementat de 50 de tratate bilaterale de evitare a dublei impuneri și de Convenția multilaterală a OCDE privind asistența administrativă reciprocă în materie fiscală a cărei semnatari sînt la etapa actuală 128 state.


"Prin urmare, avînd ca bază îmbunătățirea continuă a administrării fiscale și racordarea la standardele europene, Serviciul Fiscal de Stat dispune de pîrghii eficiente de recuperare a creanțelor fiscale cu element de extraneitate, cît și recepționarea, la solicitare, a informațiilor cu caracter fiscal aferente persoanelor fizice și juridice", se arată în informația fiscului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load