Datoria Companiei Termoelectrica către Moldovagaz a depășit 2,5 mld. lei

Datoria Companiei Termoelectrica către Moldovagaz a depășit 2,5 mld. lei

Datoria Companiei Termoelectrica către SA Moldovagaz pentru gazele naturale consumate, la sfîrșitul lunii noiembrie 2017, a constituit aproape 2,54 miliarde de lei, notează NOI.md.

În același timp, datoria CET-Nord pentru combustibilul albastru consumat a fost de 231,6 milioane de lei, iar datoria consumatorilor către Termoelectrica a fost la aceeași dată de aproximativ 890,8 milioane de lei și circa 57,7 milioane de lei către CET-Nord.

Aceste informații au fost comunicate de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a prezentat, la ședința Guvernului, un proiect de rezoluție privind prelungirea termenelor de întoarcere la rezerva de stat a combustibilului lichid primit în 2009 de CET-1 și CET-2 din Chișinău, succesorul legal al acesteia fiind Termoelectrica.

El a menționat că întreprinderile nu au putut să achiziționeze la timp cantitatea necesară de combustibil și să o restituie la rezerva de stat, din cauza situației financiare dificile și a necesității de a furniza Companiei Moldovagaz plățile curente pentru gazele naturale livrate. Chiril Gaburici a menționat că, din cauza datoriilor mari, conturile furnizorilor de energie termică au fost arestate de către operatorul pieței gazelor naturale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load