Cumpărăturile online, tot mai populare în R. Moldova

Cumpărăturile online, tot mai populare în R. Moldova

În decembrie 2018, în Republica Moldova populația de internet a ajuns la 1,84 milioane. 


Studiul de Măsurare a Traficului și Audienței pe Internet (gemiusAudience), realizat de Biroul de Audit al Tirajelor si Internetului (BATI) în parteneriat cu Gemius, arată că piața din Republica Moldova se aliniază trendului ascendent al comerțului online, înregistrat în ultimii ani la nivel mondial. 


Astfel, peste 100 de mii dintre internauții moldoveni declară că fac cumpărături online de cîteva ori pe lună.


O alta observație importantă în obiceiurile de utilizare a internetului se reflectă în seviciile folosite. Astfel, serviciul online de banking de pe PC a devenit folosit de peste 200 de mii de internauți de cîteva ori pe lună.


În ceea ce privește traficul generat de pe diferite dispozitive mobile, 52,25% este generat de pe PC, 44,13% de pe telefon mobil si 2,64% de pe tabletă.


Datele provin din studiul internațional de măsurare a Internetului-gemiusAudience, derulat de Gemius în peste 30 de țări. Scopul acestuia este de a colecta informații despre profilul utilizatorilor de Internet și frecvența de utilizare a Internetului. Studiul se desfășoară conform metodologiei hibride Gemius și în concordanță cu prevederile ICC/ESOMAR. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load