Cum decurge reforma controlului de stat și cea în domeniul actelor permisive

Cum decurge reforma controlului de stat și cea în domeniul actelor permisive

Parcursul implementării reformei controlului de stat și al reformei în domeniul actelor permisive a fost discutat în cadrul unei şedinţe prezidate de prim-ministrul Pavel Filip.


La întrunire au participat reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, ai Ministerului Economiei şi Infrastructurii, ai Centrului de Implementare a Reformelor şi ai Agenţiei Serviciilor Publice (ASP), relatează Noi.md.


Prim-ministrul a menţionat că a fost promovat cadrul normativ necesar pentru optimizarea structurii şi efectivului de personal al autorităţilor cu funcţii de control şi supraveghere. Totodată, şeful Executivului a subliniat necesitatea urgentării elaborării/modificării Regulamentelor de activitate a instituţiilor cu funcţii de control, precum şi aprobării statelor de personal.


În cadrul şedinţei au fost abordate aspecte legate de operaţionalitatea Registrului de stat al controalelor, precum şi de procesul de implementare a Sistemului informaţional automatizat (SIA) de gestiune şi eliberare a actelor permisive (mecanismul ghișeului unic). Pînă în prezent au fost elaborate pașapoarte pentru primele 46 de acte permisive prioritare, urmînd a fi elaborate paşapoarte şi pentru celelalte acte permisive.


De asemenea, a fost luată decizia intensificării discuţiilor pe platforma grupului de lucru cu participarea reprezentanților Cancelariei de Stat, ai ASP şi ai Centrului de Guvernare Electronică, pentru soluţionarea tuturor impedimentelor de nivel tehnic.


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load