COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum a influențat pandemia de coronavirus piața imobiliară

Cum a influențat pandemia de coronavirus piața imobiliară

Pandemia aduce incertitudine şi pe piaţa imobiliară din Republica Moldova.

Înainte de apartiţia acestei situaţii epidemiologice grele, experţii în imobiliare se aşteptau la o adevărată explozie a vînzărilor. Optimismul lor s-a redus considerabil în ultimele săptămîni. Totuşi, ei cred că preţurile apartamentelor nu vor scădea, pentru că mii de basarabeni au revenit acasă, iar cererea este la fel de mare ca oferta.

Experţii imobiliari spun că metrul pătrat construit costa, pînă acum cîteva săptămîni, aproximativ 1.000 de euro, putînd să ajungă şi pînă la 1.500 de euro. Şi tendinţa era de creştere. Acum, însă, traversăm o perioadă de stabilizarea pieţei, din cauza pandemiei.

EUGENIU ŢURCAN, fondator APAIR: „Bineînţeles că nu va mai fi acea creştere cum a fost de preţuri. Eu cred că preţurile se vor stabiliza. Multă lume întreabă dacă va scădea piaţa, nu va scădea. Acum cererea la apartamente este enorm de mare, oferta rămîne aceiaşi, poate din cauza pandemiei va scădea puţin oferta că acum nu se lucrează”.

VEACESLAV DIMCEA, specialist imobiliar: „Părerea mea ca un specialist imobiliar, o să fie ca o stagnare, o să fie preţuri la etapa aceasta aceleaşi care sînt. Investiţia în imobil, altă investiţie de exemplu oamenii sînt speriaţi de bănci. Preţurile nu o să scadă aşa brusc, dacă o să fie scădere la minim cinci procente”.

În 2019 vînzările de locuinţe au fost la cel mai înalt nivel din ultimii ani, fiind mai mari cu 40 la sută, comparativ cu 2018. Numai în Chişinău s-au vîndut peste 25 de mii de apartamente.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load