COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cui și pentru ce dau băncile mai mulți bani?

 Cui și pentru ce dau băncile mai mulți bani?

În sistemul bancar din Moldova în primul trimestru al anului 2019 s-au eliberat mijloace bănești în sumă de 26079 mil. lei, depășind cu 7,8% eliberările efectuate în ianuarie-martie 2018.

Acest lucru se menționează în datele Băncii Naționale a Moldovei în ceea ce privește volumul operaţiunile de casă pe sistemul bancar din Republica Moldova, citate de Biroul Național de Statistică, transmite Noi.md.

Astfel, în ianuarie-martie 2019, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, s-au înregistrat majorări la plățile din conturile curente și din conturile de depozit ale persoanelor fizice (nete) – cu 50,4%, pînă la 4 mlrd. 383 mil. Lei.

Plățile pentru alte scopuri s-au majorat cu 9,4%, pînă la 10 mlrd. 676 mil. lei, iar pentru salarii, burse, plăți sociale, plata pensiilor, indemnizațiilor și despăgubirilor de asigurare – cu 5,7%, pînă la 3 mlrd. 164 mil. lei.


Concomitent, în primul trimestru 2019, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, s-au redus eliberările pentru achiziționarea produselor agricole – cu 13%, pînă la 569 mil. lei, iar pentru procurarea valutei străine de la persoanele fizice – cu 7,5%, pînă la 7 mlrd. 287 mil. lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load