COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cu cît s-a mărit salariul mediu lunar în Moldova

Cu cît s-a mărit salariul mediu lunar în Moldova

În trimestrul III al anului 2019, cîștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 7385 de lei, înregistrînd o creștere de 13,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, anunță Biroul Național de Statistică (BNS).

Cîștigul salarial mediu lunar în sectorul bugetar a constituit 6456 de lei, iar în cel real – 7726 de lei, în creștere cu aproape 15% și, respectiv, circa 13% față de al treilea trimestru al anului 2018, transmite Noi.md cu referire la ZdG.

Conform informațiilor publicate de BNS, de cele mai generoase remunerări beneficiază angajații din domeniul informații și telecomunicații – în mediu, peste 16 mii de lei, fiind urmați de cei din activități financiare și asigurări și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – care cîștigă un salariu mediu de circa 13 mii de lei.


Agricultura, arta, sănătatea și asistența socială sau învățămîntul sînt printre domeniile cu cele mai mici salarii.

În trimestrul III al anului 2018, salariul mediu lunar constituia 6507 lei, cel mai mare fiind de aproape 12 mii de lei, înregistrat, la fel, în domeniul informații și telecomunicații.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load