COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cu cît au scăzut numărul zborurilor și ce s-a întîmplat cu biletele curselor anulate

Cu cît au scăzut numărul zborurilor și ce s-a întîmplat cu biletele curselor anulate

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a întreprins o vizită de lucru la Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC).

Agenda vizitei a cuprins și evaluarea impactului crizei pandemice asupra ramurii aviației civile din R. Moldova, care a fost una dintre cele mai afectate, acțiunile întreprinse de AAC în vederea respectării drepturilor pasagerilor după anularea zborurilor, implementarea protocolului Agenției Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației ș. a.

În primele șase luni ale anului curent, au fost transportați 506,930 de pasageri, ceea ce constituie o descreștere de 63% față de perioada similară a anului 2019, cînd au fost transportați 1,343,938 de pasageri, transmite cotidianul.md.


„În această perioadă, destul de dificilă mai ales pentru domeniul aviației, este prioritar să asigurăm protecția consumatorilor, și anume a pasagerilor, astfel încît să fie identificate soluții viabile pentru ca aceștia să beneficieze de serviciile pentru care au achitat, sau să le fie amînate zborurile fără a plăti vreo taxă suplimentara, ori pasagerii să aibă opțiunea de a-și recupera banii”, a declarat ministrul Sergiu Railean.

În cadrul vizitei de lucru s-a discutat despre acțiunile realizate de AAC în vederea implementării protocolului de siguranță în sănătatea publică în aviația civilă, precum și despre capacitatea instituțională privind desfășurarea auditului de securitate aeronautică a Organizației Internaționale a Aviației Civile.

Ministrul Railean s-a interesat despre capacitatea financiară de realizare a activităților operaționale a companiilor aeriene, și anume a operatorilor aerieni principali, Air Moldova și Fly One, și cum aceștia își vor exercita obligativitatea de respectare a drepturile pasagerilor.

Potrivit directorului AAC, Eugen Coștei, operatorii aerieni sînt supravegheați inclusiv din punct de vedere a situației financiare, iar rapoartele trimestriale sînt evaluate de subdiviziunile AAC în scopul validării capacitații stării financiare suficiente pentru desfășurarea activității.

Directorul AAC a informat că din luna martie pînă pe 10 iulie, au fost vîndute 61,000 de bilete, iar zborurile nu au fost efectuate din cauza COVID-19, astfel din numărul total de bilete vîndute peste 17,500 de pasageri au acceptat alte opțiuni decît rambursarea costului biletului, iar la aproximativ 3,000 de pasageri le-a fost rambursat costul biletului.

În acest context, ministrul a solicitat conducerii AAC să întreprindă și în continuare acțiuni ferme privind respectarea drepturilor pasagerilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load