TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cu cît au crescut veniturile fiscale la bugetul public național al Moldovei?

Cu cît au crescut veniturile fiscale la bugetul public național al Moldovei?

Veniturile la bugetul public național al Moldovei, acumulate de Serviciul Fiscal de Stat, în ianuarie-septembrie 2019 au constituit circa 28,7 miliarde de lei, depășind indicatorii din aceeași perioadă din 2018 cu peste 1,3 miliarde de lei sau cu 4%, transmite Noi.md.


Despre acest lucru a anunțat Serviciul Fiscal de Stat din Moldova, remarcînd că la Bugetul de stat, pe parcursul a 9 luni ale anului curent au fost încasate 12,8 miliarde lei, ceea ce constituie cu 413,8 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018 sau o creștere de 3,4%.


La Bugetele locale, s-au înregistrat încasări de 2,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 10,4 milioane lei mai puțin comparativ cu anul 2018.


La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 9,7 miliarde lei și constituie cu 388,1milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut sau o creștere de 4,2%.


La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 3,4 miliarde lei, cifră ce constituie cu 516,1 milioane lei mai mult în comparație cu lunile ianuarie-august ale anului 2018 sau o creștere de 17,8%.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load