Cu cît a crescut PIB-ul transnistrean?

Cu cît a crescut PIB-ul transnistrean?

Produsul intern brut al Transnistriei, în anul 2018, a ajuns aproximativ la 13,8 mlrd. de ruble transnistrene, fiind într-o creștere de 12,5% în termeni nominali și 3,6% în termeni reali.

Informaţia vine din partea vicepremierului, ministrului Dezvoltării Economice a Transnistriei, Serghei Obolonik, care a făcut un bilanţ al activităților din ultimul an, în cadrul unei şedinţe a consiliului extins al Ministerului Dezvoltării Economice a Republicii Moldovenești Nistrene nerecunoscute, transmite Noi.md.

Potrivit acestuia, factorii pentru creşterea economică din regiune au ţinut de creșterea valorii nou instituite în complexul industrial și intensificarea activității investiționale. Dinamica pozitivă a producției a fost înregistrată în aproape toate subsectoarele cheie ale industriei. Cu toate acestea, ritmurile de creștere au scăzut în a doua jumătate a anului 2018.

Pentru anul 2018, exporturile transnistrene au crescut cu 30%, ajungînd la 697 mln. dolari, importurile au crescut cu 23,6%, cifrîndu-se la 1,2 mlrd. de dolari. Printre liderii produselor transnistrene exportate s-au numărat oțelul, metalul, combustibilul și energia, produsele alimentare, precum şi produsele minerale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load