Dodon: Moldova nu va plăti niciodată Rusiei pentru gazele furnizate Transnistriei

Dodon: Moldova nu va plăti niciodată Rusiei pentru gazele furnizate Transnistriei

Moldova nu va plăti Rusiei pentru gazele pe care le-a furnizat regiunii transnistrene. Despre acest lucru a declarat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.


"Datoria regiunii transnistrene pentru gazele naturale este o problemă foarte serioasă. Noi nu vom plăti niciodată pentru acest gaz. Consumatorii de pe malul drept al Nistrului plătesc în mod regulat pentru gaze, iar aceasta este datoria malului stîng", a spus Igor Dodon într-un interviu acordat postului de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.


El a spus că a discutat despre această problemă cu vicepremierul Dmitri Kozak, care, marți, și-a încheiat vizita în Moldova, dar care a vizitat și Transnistria.


Potrivit Interfax, Igor Dodon a spus că "problema livrării gazelor trebuie discutată în ansamblu și în cel mai serios mod".


"Există riscuri ca, din noul an, să rămînem fără gaze rusești. Toți știu că se discută problema opririi tranzitului gazului rusesc prin Ucraina. Noi vom încerca să rezolvăm această problemă prin alte surse, deși nu va fi ușor. Iar Transnistria nu va mai putea să primească gaze rusești gratuite și atunci situația din regiune se va schimba radical. Acest lucru va schimba totul în Transnistria", a menționat Președintele Republicii Moldova.


El a reamintit, de asemenea, că acordul cu Gazprom privind livrările de gaze în Moldova expiră la 1 ianuarie 2020, iar "guvernul nu se gîndește cum să semneze un nou acord".


"Știu că ministrul Economiei Chiril Gaburici a scris o scrisoare către Gazprom, dar nimeni nu poartă nici un fel de negocieri. Însă întrebări există: cu privire la tarife, la condițiile de livrare etc.", a spus Dodon.


"Problema gazelor naturale este o bombă care poate exploda foarte periculos pentru noi să", a avertizat președintele Moldovei.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load