COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Criza gazelor a fost discutată de Chicu și omologul său din Ucraina

Criza gazelor a fost discutată de Chicu și omologul său din Ucraina

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întîlnire bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk.

În cadrul discuțiilor, prim-ministrul Chicu a subliniat deschiderea Guvernului privind consolidarea relațiilor de parteneriat cu țara vecină în diverse domenii, precum: securitatea regională, protecția ecologiei bazinului rîului Nistru, sectorul energetic și cel al transporturilor, inclusiv intensificarea cooperării la frontiera de stat. Mai exact, premierul Chicu a reiterat inițiativa de a deschide încă două puncte de control comun la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean.

"Dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor cu Ucraina este una dintre prioritățile Guvernului Republicii Moldova. Vreau să reafirm disponibilitatea noastră pentru un dialog interguvernamental deschis și activ. sînt sigur că, prin eforturi comune, vom putea dezvolta o dinamică pozitivă a cooperării noastre bilaterale", a declarat Ion Chicu.


La rîndul său, Șeful Executivului ucrainean a susținut importanța activizării interacțiunii bilaterale reciproc avantajoase, confirmînd deschiderea Kievului în promovarea dialogului dinamic pe direcțiile de interes comun. În context, a fost remarcată importanța lucrărilor ăn cadrul comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale.

Pe finalul discuției, șeful Executivului de la Chișinău și-a exprimat încrederea că se vor găsi soluții reciproc avantajoase în orice situație, astfel încît să îmbunătățească viața cetățenilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load