Creșterea industriei în Moldova

Creșterea industriei în Moldova

Industria moldovenească a înregistrat o creștere considerabilă. Acest lucru a devenit posibil, în mare măsură, datorită îmbunătățirii performanțelor industriei alimentare și de prelucrare.


În special, potrivit Biroului Național de Statistică, în ianuarie-noiembrie 2017volumul total al producției industrialea crescut cu 4,2%, față de aceeași perioadă a anului precedent. Totodată, în luna noiembrie  a anului 2017, volumul producției industriale a crescut cu 9,5%, față de aceeași lună a anul 2016, informează NOI.md.


Potrivit datelor BNS, per total, în ianuarie-noiembrie 2017, volumul producției industriale în domeniul industriei miniere a scăzut cu 2,4%, iar în industria prelucrătoare - a crescut cu 5,2%.


Întreprinderile din industria alimentară pentru 11 luni ale anului 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, au mărit volumul producției cu 8,9%. Totodată, producția de băuturi a crescut cu 8,4%, în timp ce producția de produse din tutun a scăzut cu 28,8%.


Producția de produse textile a scăzut cu 11,9%, cea de confecționare a îmbrăcămintei a crescut cu 4,2%. Producția hîrtiei și produselor din hîrtie a scăzut cu 6,9%, în timp ce cea a substanțelor chimice și a produselor chimice a scăzut cu 6,6%.


Producția produselor și preparatelor farmaceutice a crescut cu 8,6%, cea a produselor din cauciuc și plastic - cu 16,7%. În industria metalurgică producția a crescut cu 6,8%.


Producția structurilor și obiectelor din metal, cu excepția mașinilor, echipamentelor și instalațiilor, a crescut cu 1,4%, cea a computerelor, produselor electronice și optice - a scăzut cu 8,4%. În producția de echipamente electrice a fost înregistrată o creștere de 36,6%.


Producția de mașini și echipamente a crescut cu 5%. Producția mobilei a crescut cu 1,2%. În domeniul producției și furnizării energiei electrice, gazelor, apei calde și a agentului termic a fost înregistrat un declin de 0,7%.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load