Cooperare extinsă Moldova-Armenia în domeniul agroindustrial

Cooperare extinsă Moldova-Armenia în domeniul agroindustrial

Moldova și Armenia intenționează să extindă cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii și să implementeze proiecte comune în complexul agroindustrial, precum și în domeniul dezvoltării regionale și al mediului.


Acest subiect a fost abordat în cadrul întrevederii dintre ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, Liviu Volconovici, și ambasadorul Republicii Armenia în țara noastră, Jivan Movsisyan, relatează Noi.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, oficialii au discutat despre oportunitățile inițierii unor proiecte comune în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.


Oficialii au vorbit prioritar despre domeniul viticulturii și vinificației pentru dezvoltarea de noi tehnologii de obținere a produselor cu denumirea locului de origine de înaltă calitate, întrucît Republica Armenia are o experiență mai vastă în domeniu.


În cadrul discuțiilor, Liviu Volconovici a reiterat disponibilitatea de a colabora în vederea dezvoltării relațiilor ambelor state în domeniile de interes comun, prezentînd drept exemplu proiectul comun în cadrul programului ERASMUS + HORIZON 2020.


„Sîntem dispuși să cooperăm și să colaborăm pentru identificarea potențialelor proiecte comune. Cred că schimbul de experiență în dezvoltarea politicilor și tehnologiilor avansate, precum și sprijinul reciproc în organizarea activităților de promovare în domeniile prioritare vor influența pozitiv asupra dezvoltării ambelor state”, a specificat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.


La rîndul său, Jivan Movsisyan a menționat interesul pe care Republica Armenia îl manifestă pentru țara noastră, efectuînd o scurtă trecere în revistă a relațiilor dintre țările noastre.


„Apreciez că, în anul 2017, atît importul, cît și exportul de produse agricole din Republica Armenia a înregistrat o creștere. De asemenea, susțin și colaborarea dintre Universitatea Agrară de Stat din Moldova și Universitatea Politehnică a Republicii Armenia în cadrul proiectului „Educațional pentru Drone (eDrone)”, programul ERASMUS + KA2. Acest lucru demonstrează că sîntem deschiși spre cooperare”, a menționat Jivan Movsisyan.


Menționăm că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii al Republicii Armenia au semnat în anul 2013 un acord de colaborare în domeniul cooperării economice, științifice și tehnice.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load