Conturile unor companii din regiunea transnistreană au fost blocate de băncile moldovenești

Conturile unor companii din regiunea transnistreană au fost blocate de băncile moldovenești

Conturile mai multor companii din regiunea transnistreană au fost blocate de băncile licențiate din Republica Moldova.


Din acest motiv, agenții economici nu pot să facă operațiuni bancare către partenerii străini, scrie presa din regiune. Banca Națională a Moldovei are o explicație.


Potrivit BNM, la nivel mondial se înăspresc regulile de prevenire și combatere a spălarii banilor și finanțării terorismului. Republica Moldova este parte la acest proces, în mod special, după ce în anul 2018 a intrat în vigoare Legea pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.


Urmare noilor prevederi, băncile licențiate din Republica Moldova au dezvoltat instrumentele de control și, în procesul implementării acestora, fiind identificate eventuale riscuri, băncile au solicitat mai multă transparență din partea clienților.


„Este vorba despre întreprinderi de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cărora li s-a dat și termen pentru conformare. Astfel, deținătorii de conturi bancare urmau să acționeze într-un cadru mult mai transparent, conform angajamentelor pe care chiar ei și le-au asumat. Ulterior, băncile licențiate au fost nevoite să ia măsuri în privința agenților economici care nu s-au conformat, inclusiv cîteva întreprinderi din regiunea transnistreană”, se spune într-un comunicat de presă al BNM.


În prezent, peste 400 de întreprinderi din această zonă dețin conturi în băncile licențiate de la Chișinău.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load