Consolidarea securităţii energetice a Moldovei, discutată la Bruxelles

Consolidarea securităţii energetice a Moldovei, discutată la Bruxelles

Problema consolidării securității energetice a Republicii Moldova a fost discutată la Bruxelles de către vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, și vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič.


Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la evoluțiile recente în domeniu, înregistrate la nivelul UE și cel național.


În intervenția sa, vicepremierul a reiterat solicitarea de sprijin din partea Uniunii Europene în realizarea obiectivului de interconectare a Republicii Moldova la rețelele europene de transportare a resurselor de gaz și electricitate. În context, a fost exprimat angajamentul politic al autorităților de la Chișinău de a respecta obligațiunile care decurg din Acordul de asociere pe segmentul energetic.


Šefčovič a făcut o evaluare a situației regionale în domeniul interconectărilor și s-a referit la necesitatea consolidării eforturilor în asigurarea securității energetice.


De asemenea, au fost analizate perspectivele de cooperare în domeniul energiei, eficienței energetice și energiei regenerabile. Oficialul european a subliniat importanța transpunerii depline a Pachetului energetic III și asigurarea independenței Agenției Naționale de Reglementare în Energetică.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load