Consiliul Concurenței examinează posibilitatea acordării măsurilor de sprijin pentru S.A. ,,Moldtelecom"

Consiliul Concurenței examinează posibilitatea acordării măsurilor de sprijin pentru S.A. ,,Moldtelecom"

Consiliul Concurenței examinează intenția acordării măsurilor de sprijin pentru S.A. ,,Moldtelecom", prin scutirea de plată a dividendelor aferente pentru anul de gestiune 2017.


Informația în cauză a fost comunicată de instituție, menționînd faptul că anunțul relevant privind intenția de a oferi măsuri de susținere a operatorului național de telefonie fixă a fost primit de la Agenția Proprietății Publice, transmite NOI.md.


Consiliul Concurenței a constatat că în legătură cu aceasta este interesat să primească comentarii și opinii ale terților, în legătură cu această notificare, care să poată fi transmise Consiliului Concurenței prin poștă sau fax.


Potrivit informațiilor anterioare, Ministerul Economiei și Infrastructurii propune ca S.A. ,,Moldtelecom" să fie scutit de plata dividendelor pentru anul 2017, pentru a direcționa aceste fonduri sub formă de investiții la dezvoltarea serviciilor companiei, îmbunătățirea calității acestora și sporirea profitabilității. Acesta include proiectul de lege corespunzător, pregătit de către instituția de resort și prezentat pentru consultări publice.


Este preconizat ca Agenția Proprietății Publice să propună la adunarea generală a acționarilor SA "Moldtelecom" să direcționeze întregul profit net al întreprinderii pentru dezvoltarea serviciilor.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load