Concurs pentru alegerea contractanților care să repare drumuri naționale

Concurs pentru alegerea contractanților care să repare drumuri naționale

După cum s-a menționat în mesajul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, in cadrul concursului urmează să fie selectați noi contractanți pentru repararea drumurilor.


Este vorba despre următoarele secțiuni de drumuri: R34 Hincești-Leova-Cahul, km 0 + 000 - km 42 + 200 și R34 Hîncești-Leova-Cahul , km 42 + 200 km 83 + 000, care sînt scoase la licitație în loturi separate.


De menționat că, mai devreme, in cadrul licitațiilor pentru aceste tronsoane, compania italiană Serenissima Construzioni a fost selectată pentru aceste lucrări, cu toate acestea, contractele cu aceasta au fost reziliate din cauza ritmului lent al lucrărilor rutiere. Valoarea totală a contractelor a fost de 58,3 milioane de euro. Lucrările sînt finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.


Amintim ca, Moldova a semnat anterior un contract de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții în valoare de 300 de milioane de euro pentru repararea drumurilor. În special, acordul BERD prevede un împrumut de 150 de milioane de euro pentru repararea a 201 km de drumuri principale ale țării. În plus, Comisia Europeană acordă Moldovei o finanțare de 16,2 milioane de euro pentru construcția drumurilor.


A fost planificat ca din mijloacele BERD și BEI în Moldova cu un total de peste 300 de milioane de euro, urmează să fie reparate 322 km de drumuri naționale.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load