Companiile offshore nu vor putea participa la concesionarea proprietății de stat

Companiile offshore nu vor putea participa la concesionarea proprietății de stat

Una dintre comisiile parlamentare a înregistrat un proiect de lege care va interzice participarea companiilor offshore la concesionarea sau la privatizarea proprietăților statului.

Acest lucru a devenit cunoscut din postarea deputatului Igor Muntean pe pagina sa de socializare. Deputatul și-a exprimat speranța că nu vor exista „viteji de serviciu” care să se împotrivească acestui proiect, avînd în vedere dezastruoasele eșecuri economice în care republica noastră s-a scufundat ca urmare a tranzacțiilor cu companii obscure offshore.

În noiembrie 2013, Aeroportul Internațional Chișinău a fost transmis spre concesiune de Avia Invest, controlată de Ilan Șor. Recent, compania a fost vîndută familiei Rothschild. Acest lucru a avut loc în ciuda declarațiilor Procuraturii Generale despre imposibilitatea acestei tranzacții din cauza sechestrării acțiunilor companiei. În comunicatul de presă al Avia Invest, lansat săptămîna trecută, se menționa faptul că acordul a fost posibil, inclusiv, datorită susținerii ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan și a primului ministru Maia Sandu.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load