Companiile din Belarus vor să reparare drumuri în Moldova

Companiile din Belarus vor să reparare drumuri în Moldova

Belarusul este interesat în crearea unui consorțiu cu participarea companiilor belaruse pentru implementarea proiectelor de reparație și construcție a drumurilor și infrastructurii rutiere în Moldova.


Acest fapt a fost menționat de către Serghei Ciciuk, ambasadorul Republicii Belarus în țara noastră, la întrevederea sa cu ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, la care părțile au discutat aspecte ale colaborării comercial-economice în domeniul transporturilor dintre Republica Moldova și Republica Belarus, relatează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a apreciat evoluția relațiilor moldo-belaruse din ultima perioadă și a asigurat continuitatea implementării și realizării inițiativelor de dezvoltare a relațiilor comercial-economice dintre cele două țări.


Serghei Ciciuk a menționat interesul pentru crearea unui consorțiu în participarea companiilor belaruse la implementarea proiectelor de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurilor rutiere din Republica Moldova. Această acțiune poate fi realizată prin asigurarea unei conlucrări  companiilor din Republica Belarus cu companiile din Republica Moldova.


În cadrul întrevederii au fost discutate și aspectele de colaborare reciproc avantajoase între cele două state pentru realizarea proiectelor inițiativei Parteneriatului Estic, precum și posibilitățile dezvoltării rețelei Trans-Europene de Transport (TEN-T). De asemenea, s-a discutat posibilitatea realizării unui schimb de experiență privind elaborarea standardelor și normelor tehnice în domeniul drumurilor.


Oficialii au discutat și posibilitatea relansării rutei aeriene directe între Moldova și Belarus, accentuîndu-se beneficiile pentru cetățenii ambelor state, care vor rezulta odată cu relansarea acestei curse directe.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load