COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Companii străine ar fi interesate să investească în aeroporturile din Bălți și Mărculești

Companii străine ar fi interesate să investească în aeroporturile din Bălți și Mărculești

Autoritățile nu au renunțat la ideea modernizării aeroporturilor din Bălți și Mărculești și la construcția unui aeroport nou în sudul republicii și poartă discuții sistematice la acest subiect.

Ar exista deja și potențiali investitori străini, afirmă ministrul Economiei, dar este nevoie de un studiu de fezabilitate care să poată fi prezentat agenților economici interesați de aeroporturi, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„Chiar azi am avut discuții la acest subiect, dar este mai mult partea tehnică. Termenii de referință sînt gata. După anunțurile pe care le-am făcut, inclusiv de pe arena politică, avem foarte mulți solicitanți să vină, companii din Turcia, Cehia, Polonia…Cînd ei se interesează, cer studiul de fezabilitate, care deocamdată nu există”, a declarat Anatol Usatîi la „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.


Ministrul Economiei susține că vor fi anunțate licitații publice pentru desemnarea companiilor care să elaboreze studii de fezabilitate, proiecte comerciale și consultanța ar putea veni din exterior.

„La studiul de fezabilitate trebuie să avem un răspuns foarte clar: mergem pe toate aeroporturile sau îl selectăm pe primul. Dacă mergem pe parteneriat public-privat sau trecem pe concesiune sau vînzare. Asta tot trebuie să răspundă studiul de fezabilitate. În Europa sînt companii specializate pe consultanță, nu numai pe partea tehnică, dar și pe cea comercială a aeroporturilor și noi avem nevoie. Nu avem experți locali care pot să ne ghideze în acest proces. Să mergem pe extern”, a explicat Usatîi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load