Companii din EAU, interesate să investească în Moldova

Companii din EAU, interesate să investească în Moldova

Companiile din Emiratele Arabe Unite (EAU) sînt interesate să investească în Republica Moldova în sectorul financiar, imobiliar, IT-tehnologie, ospitalitate.


Acest lucru a fost anunțat de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul ședinței de la Dubai cu Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte, prim-ministru, ministrul Apărării al Emiratelor Arabe Unite și guvernator al Dubaiului, precum și șeful unui grup mare de investiții, relatează Noi.md.


Potrivit Serviciului de presă al șefului statului, în timpul dialogului, au fost abordate aspecte privind relațiile bilaterale și necesitatea de a exploata potențialul de cooperare dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.


Igor Dodon a menționat că în 2017 Moldova a abolit regimul de vize pentru cetățenii EAU. În viitorul apropiat, Moldova va deschide o ambasadă la Abu Dhabi și un consulat general al Republicii Moldova la Dubai.


Președintele a subliniat faptul că se constată un interes deosebit din partea reprezentanților companiilor din EAU cu privire la posibile investiții în diferite zone ale Moldovei, printre care: sectorul financiar, imobiliar, IT-tehnologie, ospitalitate etc.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load