TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Comision mai mic pentru plățile electronice prin Serviciul guvernamental

Comision mai mic pentru plățile electronice prin Serviciul guvernamental

Comisionul perceput de la persoanele juridice pentru plățile efectuate prin Serviciul guvernamental de plăți electronice Mpay, cu cardul bancar, a fost diminuat de la 1,5% la 0,5% din suma totală a tranzacției.

Potrivit unui comunicat emis de Agenția de Guvernare Electronică prevederea intră în vigoare de la 1 ianuarie, notează Noi.md cu referire la agora.md.


Pentru persoanele fizice comisionul, de la lansarea Serviciului MPay în septembrie 2013, a fost acoperit de Ministerul Finanțelor.

Totodată, din 1 ianuarie Ministerul Finanțelor achită o sumă mai mică pentru a acoperi plățile efectuate de persoanele fizice cu cardul prin MPay, avînd prin urmare posibilitatea de a utiliza resursele economisite pentru alte inițiative prioritare.

Serviciul guvernamental de plăți electronice mpay.gov.md este un serviciu prin care cetățenii, persoanele fizice și juridice, pot achita serviciile publice cu cardul bancar, internet banking, numerar.

Portalul este operațional din septembrie 2013, iar cetățenii au posibilitatea să achite prin intermediul acestuia peste 250 servicii din sectorul public și privat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load