COVID-19 în MOLDOVA

Comisia de control al finanțelor publice își va intensifica activitatea în 2020

Comisia de control al finanțelor publice își va intensifica activitatea în 2020

Comisia de control al finanțelor publice (CFP), pentru anul 2020, planifică un program extins de audieri publice asupra celor mai importante rapoarte ale Curții de Conturi (CCRM) și ale altor entități auditate.

Comisia va examina petiții și va primi în audiență cetățeni pe subiectul bunei întrebuințări a patrimoniului public, executarea hotărîrilor și adreselor Curții Constituționale și exercitarea supravegherii legislative asupra utilizării resurselor publice, notează Noi.md cu referire la oficial.md.

„Ne-am propus ca în anul 2020 să întărim toate mecanismele permise de legislație pentru ca atribuțiile Comisiei de control al finanțelor publice (CFP) să fie administrate în cel mai eficient mod. Invităm în acest scop organizații și grupuri de cetățeni interesați să participe în cadrul unui Grup de Lucru, care ar întări mecanismele de comunicare și interacțiune cu cetățenii RM la tema folosirii bugetelor și patrimoniului public. Ne puteți transmite opiniile voastre la următoarea adresă: cfp@parlament.md”, anunță Comisia.


Cei interesați sînt rugați să nu uite să transmită în mesaj toate datele personale la care pot fi contactați. „Ne puteți transmite propunerile Dvs. în format electronic, cu indicarea datelor Dvs. și mențiunea #CFP. După recepționarea lor, propunerile vor fi procesate, analizate, iar cele mai relevante dintre ele vor fi discutate în Comisie, invitîndu-i pe autorii acestor propuneri să se asocieze Grupului de lucru și să-și explice punctul de vedere”, se mai spune în comunicat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load