Comercianții cu flori au ajuns sub lupa FISC- ului

Comercianții cu flori au ajuns sub lupa FISC- ului

În zilele de 13-15 februarie au fost instituite 6 posturi fiscale la piețele autorizate din municipiul Chișinău pe teritoriul cărora își desfășoară activitatea 81 de comercianții de flori.

Drept rezultat, în perioada monitorizării, volumul livrărilor efectuat, conform datelor mașinilor de casă și control, a constituit 1, 885 mii lei sau cu 263% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent, ceea ce este net superior volumelor înregistrate în afara perioadei posturilor fiscale.

În zilele de 6 și 7 martie curent, SFS a instituit posturi fiscale la 40 piețe autorizate și comercianți de flori vii (118 gherete ce comercializează flori), iar rezultatele înregistrate constituie o majorare cu 137% a volumului de livrări, ceea ce este cu 1,8 milioane lei mai mult decît în aceeași perioadă a anului precedent.

O metodă eficientă de conformare a agenților economici o constituie controalele operative, care sînt desfășurate cel mai frecvent, concomitent cu monitorizarea prin prisma posturilor fiscale. În acest sens, în perioada lunii martie curent, agenții fiscali au efectuat 33 controale operative pe întreg teritoriul țării.

Urmare a acestora, au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 166 000 lei și amenzi contravenționale în sumă de 53 800 lei. În anul curent, pe lîngă acțiunile desfășurate în februarie și martie, au fost efectuate 14 controale fiscale operative la comercianții de flori din mediul on-line (www.999.md , www.facebook.com și altele).

Ca rezultat al încălcărilor depistate, au fost aplicate sancțiuni în sumă totală de 29 000 lei. Și în anul 2018 au fost efectuate 21 controale fiscale prin metoda de verificare operativă la comercianții de flori fiind depistate încălcări, cum ar fi: neutilizarea mașinii de casă și control, excedent de mijloace bănești și neprezentarea documentelor.

 

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load