Cîți struguri de masă a colectat și exportat Moldova

Cîți struguri de masă a colectat și exportat Moldova

În anul 2017, în Republica Moldova au fost recoltați 110 mii de tone de struguri de masă, fiind exportate 80 de mii de tone.


Aceste date au fost prezentate de proiectul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) „Agricultura Performantă în Moldova” (APM), care a menționat că Moldova exportă struguri de masă în Rusia, România, Belarus, Irak, Letonia și alte țări, notează NOI.md.


În anul 2014, Uniunea Europeană a oferit o cotă de 10 000 tone pe an, fără taxe vamale, pentru strugurii de masă produși în Moldova. Aceasta cotă a fost utilizată în întregime de exportatorii moldoveni de struguri de masă în 2015, 2016 și 2017.


Proiectul „Agricultură performantă în Moldova” al USAID a anunțat acordarea de granturi de pînă la 600 de mii de lei pentru introducerea practicilor intensive de cultivare a strugurilor de masă, ceea ce va spori recolta de patru ori.


Este vorba despre acordarea de asistență financiară gratuită pentru sădirea plantațiilor de viță de vie folosind sisteme Pergola sau Gable, echiparea podgoriilor cu plase antigrindină sau sisteme antiploaie și etc.


 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load