Cîți bani cerem și ce drepturi avem în cazul unei curse întîrziate

Cîți bani cerem și ce drepturi avem în cazul unei curse întîrziate

Da, zborurile întîrziate sînt un lucru des întîlnit, mai ales că puține companii anunță în timp util ce zboruri sînt anulate.


Interesează-te de ce întîrzie zborul


Informațiile legate de motivul întîrzierii sînt importante pentru a vedea dacă compania aeriană se face sau nu vinovată de reținerea cursei, în momentul în care decizi să plasezi sau nu o reclamație de întîrziere a avionului, scrie Bizlaw.


Trebuie să primești mîncare și băuturi răcoritoare


Compania aeriană este obligată să-ți ofere mîncare și băuturi răcoritoare, dacă zborul s-a reținut mai mult decît este convenit. 


Nu te lăsa ademenit de propunerile companiei aeriene


S-ar putea să ai multe oferte, cum ar fi vouchere de călătorii sau alte lucruri gratis, dar care, dacă le accepți, te pot lăsa fără dreptul la o compensație. 


Poți alege să ți se ramburseze biletul


Dacă au trecut mai mult de cinci ore, ai ocazia să alegi dacă vrei sau nu să continui călătoria. Dacă ai decis că nu mai are rost să zbori, compania aeriană este obligată să-ți ramburseze valoarea biletului și să-ți ofere unul pentru retur (în cazul zborurilor cu escală), complet gratis.


Solicită o cameră de hotel


Dacă ești nevoit să aștepți următorul zbor pînă ziua următoare, compania aeriană trebuie să acopere costurile pentru cazare și cheltuielile de transport, tur-retur din cont propriu. 


Cere rambursarea cheltuielilor suplimentare


Ai pierdut o zi de cazare plătită sau un automobil deja închiriat? Nu e problemă, atît timp cît poți demonstra cheltuielile pe care le-ai suportat, compania aeriană trebuie să-ți ofere despăgubiri. 


Verifică dacă în cazul zborului dat poți obține o compensare


Nu e obligatoriu să pierzi timp pentru a verifica ce compensații pentru zboruri perturbate există și de ce fel de compensație poți beneficia chiar tu. Nu trebuie să achiți nimănui nimic, pînă la urmă, nu vrei să mai pierzi bani, ci să-ți recuperezi cheltuielile deja efectuate. Adresează-te la o echipă de profesioniști - cei de la AirAdvisor te vor ajuta, fără plată, să verifici potențiala despăgubire.


Cît de mulți bani poți primi pentru o cursă avia întîrziată


În cazul reținerii cursei cu mai mult de trei ore, ai dreptul la solicitarea unei despăgubiri pentru întîrziere zbor. Excepție sînt doar cazurile cînd aceasta s-a întîmplat din motivul unor situații neprevăzute, cum ar fi cauzele climaterice. 


  • 250 €: curse mai scurte de 1500 km;


  • 400 €: curse mai lungi de 1500 km, în limitele UE;


  • 400 €: curse cu distanța între 1500 - 3500 km, din sau către un aeroport din afara UE;


  • 600 €: toate celelalte cazuri.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load