COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți bani au trimis în Moldova migranții?

Cîți bani au trimis în Moldova migranții?

În ianuarie –iulie 2019 volumul transferurilor bănești în Moldova efectuate prin intermediul băncilor licențiate în favoarea persoanelor fizice a constituit 703,34 milioane de dolari, micșorîndu-se cu 7 la sută față de perioada similară a anului 2018.

Potrivit datelor Băncii Naționale, în iulie 2019, volumul acestor transferuri a însumat 114,64 milioane de dolari, ceea ce reprezintă cea mai înaltă valoare a volumului de transferuri lunar de la începutul acestui an.

Potrivit datelor BNM, în iulie 2019 volumul transferurilor bănești din străinătate în Moldova efectuate prin intermediul băncilor s-a majorat cu 13,8 la sută față de luna precedentă, micșorîndu-se, totodată, în raport cu luna iulie a anului trecut.


În structura pe valute a transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice, transferurilor în euro le-a revenit ponderea de 53,6 la sută (în creștere cu 7,7 p.p., comparativ cu iulie 2018), urmate de transferurile în dolari SUA - 41,8 la sută (în descreștere cu 3,9 p.p.) și cele în ruble rusești – 4,6 la sută (în descreștere cu 3,8 p.p.).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load