Cîți bani au fost investiți în dezvoltarea parcurilor industriale din Moldova

Cîți bani au fost investiți în dezvoltarea parcurilor industriale din Moldova

În termen de șase ani, investițiile în crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnice și industriale a parcurilor industriale din Moldova s-au ridicat la 1 miliard 386,2 milioane de lei.


Acest lucru a fost anunțat de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a menționat că, din 2011, titlul de parc industrial a fost acordat la 10 întreprinderi.


La data de 30 septembrie 2017, în cadrul parcurilor industriale erau înregistrați 63 de agenți economici în calitate de rezidenți. În decurs de 6 ani, în cadrul parcurilor industriale s-au efectuat investiții în construirea și dezvoltarea infrastructurii tehnice și de producție, în utilaj etc., în sumă de 1386,2 milioane de lei. Drept urmare, s-au creat 2746 de locuri de muncă, s-a fabricat și realizat producție în mărime de 4788,6 milioane de lei și s-au plătit taxe și plăți în bugetul public național în sumă de 687,6 milioane de lei.


Gaburici a adăugat că, în vederea stimulării agenților economici, Ministerul Economiei și Infrastructurii a aprobat Regulamentul cu privire la subvenționarea creării locurilor de muncă, care urmărește crearea de noi locuri de muncă și, respectiv, atragerea investițiilor autohtone și străine.


 


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load