COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți bani au fost donați pe conturile Ministerului Finanțelor pentru combaterea COVID-19

Cîți bani au fost donați pe conturile Ministerului Finanțelor pentru combaterea COVID-19

Peste 25 de milioane de lei au fost încasate pînă în prezent pe conturile deschise de către Ministerul Finanțelor pentru donațiile destinate combaterii COVID-19, cu șapte milioane de lei mai mult decît acum o lună.

Pe 10 aprilie a fost dispusă alocarea din acest fond a sumei de 5,8 milioane lei pentru achiziționarea a 51 428 de combinezoane de protecție și pentru acordarea indemnizațiilor unice, în valoare de 16 mii lei, pentru 29 de angajați, din opt instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, transmite tv8.md.

Pe 17 aprilie a fost dispusă alocarea din Fondul de Intervenție al Guvernului a sumei de șase milioane lei pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru 375 de angajați din sistemul medical, care au fost infectați cu COVID-19. Pe 13 mai, alți 409 angajați au primit astfel de indemnizații.


La data de 17 martie 2020, Ministerul Finanțelor a deschis trei conturi pentru donații destinate combaterii COVID-19, în lei moldovenești, dolari americani și euro. De asemenea, donațiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice Mpay.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load