Cîți bani au fost cheltuiți la renovarea stațiilor de autobuz din Moldova

Cîți bani au fost cheltuiți la renovarea stațiilor de autobuz din Moldova

În perioada 2014-2017, în Moldova au fost renovate șapte stații de autobuz, cu o sumă totală de 17,16 milioane de lei.


Datele au fost prezentate de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a menționat că șeful instituției de profil, Chiril Gaburici, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Gara Auto din Orhei, recent renovată. Lucrările de reparație capitală a acesteia au fost efectuate în perioada noiembrie 2016 – august 2017 și au costat circa 3,4 milioane de lei.


„Condițiile de așteptare în autogări trebuie să fie bune, iar serviciile prestate fiecărui cetățean – de calitate”, a menționat Chiril Gaburici în cadrul vizitei.


În prezent, la Gara de Sud-Vest se efectuează lucrări de reparație capitală a peroanelor de sosire. Investiția preconizată este de circa 1,75 milioane de lei. Reparația se va încheia în luna martie curent.


Potrivit datelor Î.S. „Gări și Stații Auto”, pe parcursul anilor 2014-2017, au fost efectuate reparații capitale în valoare de 17,16 milioane de lei, la șapte gări: Centru, Sud-Vest, Strășeni, Cantemir, Orhei, Glodeni, Fălești și Ungheni. Cea mai mare investiție, în valoare de 7,4 milioane de lei, s-a făcut la Gara Centru. Tot în această perioadă au fost efectuate reparații curente la gările Bălți, Soroca, Leova, Hîncești, Briceni, Rîșcani, Sîngerei, Ceadîr-Lunga și Taraclia, în sumă de circa 2,28 milioane de lei.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load