COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți bani au fost adunați pe conturile deschise pentru donaţii destinate combaterii coronavirusului

Cîți bani au fost adunați pe conturile deschise pentru donaţii destinate combaterii coronavirusului

În conturile deschise de Ministerul Finanţelor pentru donaţii destinate combaterii COVID-19, la moment, au fost încasate mijloace băneşti în sumă totală de 23, 8 milioane de lei, dintre care: 23.614.984,36, 585 euro şi 13.298 dolari SUA.

În strictă conformitate cu Legea finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar fiscale, mijloacele financiare sus-menţionate sunt transferate în Fondul de Intervenţie al Guvernului.

Astfel, prin Hotărârea Guvernului din 10 aprilie 2020 a fost dispusă alocarea din acest fond a sumei de 5,864 milioane lei pentru achiziţionarea a 51.428 combinezoane de protecţie, precum şi acordarea indemnizaţiilor unice în valoare de 16 mii lei pentru 29 de beneficiari din 8 instituţii medico-sanitare publice şi o instituţie bugetară, care au contractat infecţia COVID-19 la locul de muncă, transmite tvrmoldova.md.

De asemenea, prin Hotărârea Guvernului din 17 aprilie 2020 a fost dispusă alocarea din Fondul de Intervenţie al Guvernului a sumei de 6 milioane lei pentru acordarea indemnizaţiilor unice pentru 375 de angajaţi din sistemul medical care au fost infectaţi cu COVID-19.


Reamintim că, la data de 17 martie 2020, Ministerul Finanţelor a deschis 3 conturi pentru donaţii destinate combaterii COVID-19, în lei moldoveneşti, dolari americani şi euro. De asemenea, donaţiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăţi Electronice Mpay.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load