COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți bani a economisit Moldova, procurînd gaze de la Gazprom

Cîți bani a economisit Moldova, procurînd gaze de la Gazprom

Procurarea gazelor naturale de la Gazprom și nu de pe piețele spot i-a permis Republicii Moldova să economisească în anul trecut circa 14 milioane de dolari.

Acest lucru a fost comunicat de către președintele Consiliului de Administrație al întreprinderii moldo-ruse Moldovagaz, menționînd că acest lucru îl denotă graficele comparative ale prețurilor pe piața spot cu contract pe termen lung de furnizare a gazelor.

„Comparația ambelor grafice arată clar că, reieșind din prețurile medii anuale pentru 2019, achiziția gazelor naturale de la Gazprom și nu pe piața spot a permis Moldovei să economisească circa 14 milioane de dolari. În același timp, pe un contract pe termen lung, furnizorul oferă condiții și termene de plată avantajoase, în timp ce în cazul unui spot se cere un avans de 100 la sută. O altă cerință dură este aplicarea principiului take-or-pay (ia sau plătește – nota red.) care nu este prevăzut în contractul cu Gazprom. Nu în ultimul rînd, tranzacțiile spot pentru cumpărare nu țin cont de fluctuațiile sezoniere zilnice, dar și de cheltuielile pentru echilibrarea sistemului”, a subliniat șeful Moldovagaz.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load